Thema’s en Plugins

WordPress alleen is niet voldoende voor het bouwen van een website. Voor de vormgeving en functies moeten zogenaamde thema’s en plugins geïnstalleerd en ingesteld worden. Sinds de introductie van WordPress in 2003 is het aantal thema’s en plugins enorm gegroeid. Voor het vinden van het juiste thema en de juiste plugins, passend bij het doel van een website, is de keuze dan ook groot. MDHsites.com stemt dat in een persoonlijk gesprek met u af.

Aanbieders Thema’s en Plugins

Thema’s en plugins zijn te vinden op WordPress. Daarnaast zijn er ook andere websites waar deze items worden aangeboden.
Voorbeelden van grote aanbieders zijn Theme Forest en Elegant Themes. Een voorbeeld van een kleine aanbieder, die met passie voor het vak mooie, smaakvolle thema’s en plugins maakt, is Crestaproject.

Gratis of betaald?

Er zijn gratis en betaalde thema’s en plugins. Nadeel van de gratis versie is dat deze niet altijd efficiënt geprogrammeerd zijn en er meestal geen ondersteuning wordt verleend door de maker ervan. Bij de betaalde, zogenaamde premium-versie is dat wel het geval. De prijs van een premium thema ligt tussen € 25,- en € 80,-, voor plugins gaat het om wat kleinere bedragen.
MDHsites.com adviseert om premium thema’s en plugins aan te schaffen, die vervolgens op maat worden aangepast.

GEDEELD