Trends

Een website is een communicatiemiddel en meestal ook een productiemiddel. Om de doelgroepen van een website optimaal te bereiken, vindt MDHsites.com het belangrijk om bij de vormgeving en inhoud niet alleen rekening te houden met wat de eigenaar van de website wil uitstralen, maar vooral ook om aan te sluiten bij de cultuur en smaak van de doelgroep(en). Net zoals kleding onder invloed staat van mode, geldt dat ook voor websites. Op dit moment zijn de volgende trends in websdesign waar te nemen:

Responsive

Een website moet ook op smartphones en tablets goed werken en leesbaar zijn. Het website-ontwerp zal automatisch moeten schalen naar verschillende groottes van beeldschermen. Een website moet dus “responsive” zijn!

Boodschap bovenaan

Bezoekers zijn vaak maar heel kort op een website. We hebben het dan over seconden of enkele tientallen seconden. Het is zaak de inhoud die voor de bezoeker relevant is, zo “hoog” mogelijk op de website te zetten, zodat bezoekers daar het snelst op terecht komen en hopelijk wat langer blijven.

Eenvoud

Waar websites een aantal jaren geleden nog met allerlei effecten, zoals schaduw en 3d-beelden, werden vorm gegeven, lijkt het nu meer de kant van de eenvoud op te gaan. Meerdere pagina’s worden in elkaar geschoven tot één pagina, waarover de bezoeker kan scrollen. Het kleurgebruik is zachter en er wordt meer met transparante lagen gewerkt om enige diepte te verkrijgen. De teksten zijn kort (vertellen alleen wat een bezoeker wil weten, een open deur, maar toch…) en het verhaal wordt meer en meer verteld door beeldmateriaal.

Scherpte

De eisen aan het beeldmateriaal zijn hoog door de technisch steeds geavanceerder mogelijkheden van 4k, retina- en ultra HD-beeldschermen en de steeds snellere internetverbindingen. Video’s, schaalbare foto’s en vectorafbeeldingen horen daarbij.

Echtheid

Een eerlijk verhaal met eerlijk beeldmateriaal, daar gaat het om. Als het even kan mogen afbeeldingen met echte mensen niet ontbreken. Dus geen mooie dame van een reclame of een stockfoto-website. Kies liever voor afbeeldingen van personen, die daadwerkelijk iets met de website te maken hebben.

Wat de trend ook is, de vormgeving is altijd een zaak van inschatting wat bij een eigenaar van een website en zijn doelgroepen optimaal werkt. Het is ook een kwestie van overleg met u als opdrachtgever om te komen tot een onderscheidende vormgeving van uw website. MDHsites.com is wat dat betreft gericht op het leveren van kwalitatief topklasse maatwerk.

GEDEELD